Barbeito trip – 2017

//Barbeito trip – 2017

Barbeito trip – 2017

In september vlogen wij met een aantal klanten naar het zonnige Madeira. Hier stonden drie dagen volledig in het teken van onze producent Vinhos Barbeito. Onderstaand een verslag van deze geslaagde trip!

Zondag 24 september:

We gaan de lucht weer in! Dit keer met eindbestemming Madeira. Samen met 8 enthousiaste klanten reizen we in alle vroegte naar Lissabon en vanaf daar naar Funchal. Madeira is een vulkanisch eiland en staat bekend om de prachtige natuur. Het wordt dan ook wel “bloemeneiland” genoemd. En natuurlijk is het bekend om de gelijknamige Madeira, die wij de komende dagen bij Vinhos Barbeito gaan ontdekken. Alleen de landing is al een hele ervaring door de relatief korte landingsbaan.

Korte stop in het hotel en vervolgens door voor de lunch in Fajã dos Padres. Met een nieuw aangelegde kabelbaan dalen we in twee minuten af naar dit bijzonder idyllische plekje aan zee. Eigenaar Mario Fernandes ontvangt ons en laat de Malvasia Candida 2001 proeven én de Fajã dos Padres 1986. Wow!

Aansluitend lunch aan zee waar we genieten van Lapas (kleine schelpjes) Chicharros (geroosterde makreel), Atum Salpresado (tonijn) en Fruta Local waar we de Peceguina Branco 2016 bij drinken. In de relaxstand aan het zwembad want het is hier gewoon 26 graden en ‘s avonds haalt Ricardo ons op voor een diner bij “Clube de Turismo”.

Maandag 25 september
Vandaag zijn we begonnen met een tour door Barbeito waar Ricardo de familiegeschiedenis van het bedrijf uitlegde en de werkwijze.

Daarna start van Seminar 1: jonge wijnen. Zeer interessant en grote verschillen in het glas. Met de taxi vertrokken naar de Tinta Negra wijngaarden waarnaar we doorreden naar Palheiro São Vicente voor een traditionele “Espetada” lunch. Op grote laurierstokken wordt er vlees gebraden in de braai. Prachtig uitzicht! In de middag bezochten we de Sercial en Verdelho wijngaarden. In Tropicana restaurant, wat in het oude gedeelte van Funchal ligt, hadden we het diner met inktvis carpaccio en traditionele vispasta. Geslaagde dag!

Dinsdag 26 september
Vandaag volgt de tweede seminar bij Barbeito met als thema: gebottelde wijnen. We maken een vlucht door de verschillende druivensoorten en proeven de verschillen in jaargangen. Heel gaaf ook om 10 en 20 jaar oude Madeira te proeven maar ook écht de geschiedenis in te duiken terug tot 1988, 1981 en zelfs 1885 uit de prive collectie van Ricardo.

Na de seminar hebben we een kijkje genomen bij één van de opslagplaatsen van Barbeito en bij de Bastardo en Malvasia wijngaarden. Na een tocht door de bergen kwamen we aan bij een restaurant waar we genoten van een traditionele vissoep (geserveerd in een brood!) en octopus. Ons laatste uurtje aan het zwembad en een afsluitend diner bij Chalet Vicente met prachtige wijnen en een hoop gezelligheid. Inmiddels zijn we weer geland in Nederland. Special thanks to Madeira Barbeito for having us and the great hospitality!

2017-10-10T09:46:53+00:00 10 Okt, 17|