Benito Santos was van jongs af aan al idolaat van een vergeten druif van het koele, natte noordwesten van Spanje: de albariño. Hij was het dan ook die, als eerste in de regio, wijnen van 100% albariño presenteerde in 1965 op de Festa de Albariño in Cambados.  Zijn wijnen vielen op en ook enorm in de smaak:  maar liefst 7 keer won hij de prijs van beste Albariño op de op één na oudste wijnexpositie van Spanje. Door zijn inspanningen en geloof in de potentie van deze druif in dit gebied wordt Benito ook wel beschouwd als de ‘founding father’ van de D.O. Rías Baixas. In 1981 werd hij woordvoerder van de Consello Regulador Especifico del Albariño. Na een aanhoudende lobby werd in 1988 de D.O Rías Baixas officieel opgericht.

Het domein Sucesores de Benito Santos wordt meer dan 100 jaar geleden opgericht bij de plaats Vilanova de Aroza in de streek Val do Saines, één van de meest noordelijke streken van de Rías Baixas. De wijngaarden liggen nog geen 500 meter van de kust en profiteren optimaal van de koele zeelucht. Dat proef je terug in de frisse, strakke wijnen waarin een duidelijke vleug ziltigheid waarneembaar is. Hoewel het wijnhuis een grote naam heeft opgebouwd, bezit het slechts een kleine 7 ha. wijngaard. Terroir speelt een belangrijke rol bij het maken van de wijnen, waardoor dit kleine bezit is opgedeeld in aparte percelen met ieder hun eigen identiteit: Xoan (0,55 ha. en en 85 jaar oud), Bemil (0,99 ha.) en Ingrexario de Saiar (5,64 ha.). De bodem van de drie wijngaarden hebben allen een zeer hoog gehalte aan kalk, met als resultaat  bijzonder aromatische en strakke wijnen. De lage plantdichtheid zorgt voor een hoge aromaconcentratie in de wijnen.

De wijngaarden Bemil en Ingrexario de Saiar zijn sinds 2005 biologisch gecertificeerd. Bemesting gebeurt met behulp van schapenmest, voor bestrijding van meeldauw en andere schimmels wordt gebruik gemaakt van planten en er wordt minimaal gebruik gemaakt van koper. De vinificatie verloopt met behulp van natuurlijk aanwezige wilde gistsoorten. Alles draait erom op een duurzame manier wijn te maken, een directe voorwaarde voor een goede toekomst van het bedrijf en voor die van de komende generaties. Ondanks het succes en de verbazingwekkende kwaliteit en complexiteit van de wijnen zijn ze nog steeds zeer toegankelijk in prijs.