Over ons

Een enthousiast team van wijnliefhebbers met een neus voor kwalitatief hoogstaande wijnen: dat is Horizon Wines. Sinds de oprichting in 2004 bieden Mick Kooistra en zijn medewerkers een collectie van de heerlijkste wijnen, waarbij we uitdrukkelijk niet hebben gekozen voor één land maar voor een brede horizon aan herkomsten.

Horizon Wines levert wijn aan drank- en wijnwinkels. Onze missie is om u kennis te laten maken met bijzondere wijnen die precies bij u èn uw klanten passen. Om te weten wat uw wensen zijn op wijngebied, is persoonlijk contact voor ons cruciaal en wij bouwen dan ook constant aan warme klantrelaties.

Ons assortiment blinkt uit in wijn van topkwaliteit: dat zijn niet alleen zeer exclusieve wijnen in het topsegment – die leveren wij ook! – maar ook prima wijnen voor prettige prijzen: een zeer brede keuze voor de ware genieters en in elke prijsklasse. Naast mooie wijnen uit Portugal, Italië, Spanje en andere Europese landen komen onze flessen ook uit Argentinië, Californië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Ook met wijnmakers onderhouden wij graag goede contacten, en we hebben dan ook een netwerk opgebouwd van wijnmakers uit de hele wereld die hun pareltjes graag via ons delen. Het kenmerk van onze wijnmakers: authentiek, geïnspireerd door het terroir en met een moderne visie. Bekende merken die wij leveren zijn Niepoort, Barbeito, Rey Fernando de Castilla, Hess Family Estates, Mullineux, Valserrano, Mauro Molino en andere. Veel van onze wijnen zijn biologisch of biologisch-dynamisch geproduceerd, maar de kwaliteit en smaak staan altijd voorop, en duurzaam werken met aandacht voor bodem en natuur vinden wij van groter belang dan de juiste stempeltjes.

Horizon Wines is een dynamisch bedrijf met een groeiend klantenbestand. Wij leveren efficiënt en snel via onze logistieke partner Bouw Transport & Zonen. Op onze website en in de prijscourant vindt u een overzicht van ons aanbod en achtergrondinformatie over de wijnmakers waar wij mee samenwerken.

Mocht u iets missen, wilt u meer weten over een wijn of graag meer proeven, dan hopen we u snel te spreken!

Over team

Mick Kooistra

In 2004 zag Horizon Wines het licht nadat ik jarenlang als Managing Director voor een wijnimporteur had gewerkt. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bedrijf van 6 enthousiaste, geïnteresseerde en betrokken wijnliefhebbers en bedienen we meer dan 200 wijnwinkels en slijterijen.

Binnen Horizon Wines kan ik mijn voorliefde voor kwaliteitswijnen vleugels geven. Het is mijn visie dat een goede wijn niet de trend volgt, maar die juist zet, en die bovenal wijnliefhebbers verrast. Hun horizon verbreedt, zogezegd.

Florian Makowski

Ik ben opgegroeid in het bourgondische België, dus liefde voor wijn is er bij mij met de paplepel ingegoten. Hobbymatig ben ik altijd al bezig geweest met wijn, en toen de kans voorbij kwam om bij Horizon Wines aan de slag te gaan heb ik die met beide handen aangegrepen. Hier kan ik mijn creativiteit en enthousiasme kwijt en kan ik anderen blij maken met mijn grote liefde, wijn!

Sharon de Boer

Wijn is voor mij het mooiste en meest interessante product dat er bestaat en bovendien nooit verveelt! Na 3 jaar op een wijndomein in de VS te hebben gewerkt, wist ik zéker dat ik hierin verder wilde. Met het prachtige assortiment van Horizon Wines, bedien ik met veel enthousiasme onze klanten “boven de rivieren”.

Lisette Tromp

Het is toch prachtig om te bedenken dat er elke avond talloze sommeliers in ons land urenlang honderduit praten over vergist druivensap?! Mijn missie is dan ook mijn klanten te verrassen met bijzondere wijnen en bovendien hen iets bij te brengen over dit prachtige product. Hierdoor staat de sommelier zelfverzekerd aan tafel om de gast mee te nemen in het verhaal achter het label!