De naam Kevid Judd zal wellicht ergens een ver belletje doen rinkelen: hij stond 25 jaar lang als mede-oprichter en wijnmaker aan het roer van Cloudy Bay. Al in 1993 claimde hij de naam ‘Greywacke’ (naar het grijze zandsteen wat veel voorkomt in de bodem van Marlborough), maar pas in 2009 produceerde hij zijn eerste vintage.
Eigen wijngaarden heeft Judd niet. Hij gebruikt fruit van verschillende wijnboeren in de regio, en leaset materiaal. Zijn credo: “stick to what you know“. En de wijngaarden van deze collega-wijnmakers kent hij op z’n duimpje. Hoewel zijn wijnen niet het bio-label dragen wordt het grootste deel van druiven wel biologisch verbouwd. Daarnaast is het voor Judd en zijn team belangrijk dat de wijnen met zo min mogelijk interventie worden gemaakt. Dit betekent in veel gevallen spontante fermentatie met gebruik van inheemse gisten, waardoor de wijnen een typische persoonlijkheid en individualiteit krijgen.

Rijpheid, subtiliteit en een hoge mate van drinkplezier in de wijnen zijn wat team-Greywacke voor ogen heeft. En wat ons betreft is dat gelukt.